Adhat-vonal beszámoló

A 13600 - Adhat Vonal indulásával széles körben elérhetővé vált a telefonos adományozás lehetősége.

Ha Ön is támogatná munkánkat, hívja a 13600-os telefonszámot, majd billentyűzze be a 40-es kódot vagy küldje el SMS-ben a 40-es számot a 13600-as telefonszámra. Telefonhívása vagy SMS-e 250 Ft segítséget jelent, melyet a madárvédelemre fordítunk.

MME Adhat-vonala: 13600/40

Az Adhat Vonallal egy olyan gyors és kényelmes, mindenki számára könnyen elérhető adományozási rendszer jött létre, amely elősegíti az adományozási kultúra és a civil társadalom fejlődését. 

Az Adhat Vonal a Telekom vezetékes- és mobilhálózatából, valamint a Telenor, Invitel és a Vodafone hálózatából hívható.

Az Adhat Vonalon keresztül befolyt adományokat madár- és természetvédelemre megvalósítására kívánjuk fordítani. Ezen belül is főként a madárbarát szemlélet gyerekekhez, felnőttekhez történő eljuttatására, lakó környezetek madárbaráttá tételére kívánjuk fordítani.

2013 júniusában indult útjára ez az adománygyűjtési forma. Ebben az évben 555 hívás érkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület adományvonalára, ami összesen 128.228 Ft adományt jelentett. Ebből az összegből az Adhat Vonal szerződése értelmében 6.875 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

Az egyesület működési költségére az adományokból összesen 24.270 forintot (a bevétel 20%-át) fordítottunk, amelyből egyes reklámköltségeket, bért és bérjárulékot fedeztünk.

A fennmaradó összeget (97.082 Ft) teljes egészében a népszerűsítő programok megvalósítására, valamint odúk kihelyezésére fordítottuk.


Madárbarát kert elméleti alapjai gyerekeknek (Fotó: Skrionya Barbara)


Odúmegfigyelési túra


Odúmegfigyelési túra


Gyerekek által festett odúk közterületre történő kihelyezése

 

Köszönjük támogatásukat!

Kapcsolódó hírek

Áprilisi programajánló

Végre igazi tavasz van! Helyi csoportjaink igazán kitettek magukért, rengeteg programunk lesz! Várunk mindenkit szeretettel!

Kezdő madarász képzés Debrecenben

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

A Fejér Megyei Helyi Csoport két napos képzést hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.