Adhat-vonal beszámoló

A 13600 - Adhat Vonal indulásával széles körben elérhetővé vált a telefonos adományozás lehetősége.

Ha Ön is támogatná munkánkat, hívja a 13600-os telefonszámot, majd billentyűzze be a 40-es kódot vagy küldje el SMS-ben a 40-es számot a 13600-as telefonszámra. Telefonhívása vagy SMS-e 250 Ft segítséget jelent, melyet a madárvédelemre fordítunk.

MME Adhat-vonala: 13600/40

Az Adhat Vonallal egy olyan gyors és kényelmes, mindenki számára könnyen elérhető adományozási rendszer jött létre, amely elősegíti az adományozási kultúra és a civil társadalom fejlődését. 

Az Adhat Vonal a Telekom vezetékes- és mobilhálózatából, valamint a Telenor, Invitel és a Vodafone hálózatából hívható.

Az Adhat Vonalon keresztül befolyt adományokat madár- és természetvédelemre megvalósítására kívánjuk fordítani. Ezen belül is főként a madárbarát szemlélet gyerekekhez, felnőttekhez történő eljuttatására, lakó környezetek madárbaráttá tételére kívánjuk fordítani.

2013 júniusában indult útjára ez az adománygyűjtési forma. Ebben az évben 555 hívás érkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület adományvonalára, ami összesen 128.228 Ft adományt jelentett. Ebből az összegből az Adhat Vonal szerződése értelmében 6.875 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

Az egyesület működési költségére az adományokból összesen 24.270 forintot (a bevétel 20%-át) fordítottunk, amelyből egyes reklámköltségeket, bért és bérjárulékot fedeztünk.

A fennmaradó összeget (97.082 Ft) teljes egészében a népszerűsítő programok megvalósítására, valamint odúk kihelyezésére fordítottuk.


Madárbarát kert elméleti alapjai gyerekeknek (Fotó: Skrionya Barbara)


Odúmegfigyelési túra


Odúmegfigyelési túra


Gyerekek által festett odúk közterületre történő kihelyezése

 

Köszönjük támogatásukat!

Kapcsolódó hírek

A baglyok mindig is különleges szerepet töltöttek be az emberek életében. Sok hiedelem, monda kötődik hozzájuk, a bölcsesség szimbólumának tekintik őket, pedig nem kivételesen intelligens madarak. Viszont tollszerkezetük, különleges érzékszerveik és éjszakai életmódjuk miatt valóban érdekesek. E hangtalanul repülő éjszakai ragadozók a 2020-as év madara jelöltjei, amelyeket a...

Börzsönyi szalamandra-túránk résztvevői

A nyár beköszöntével kicsit összefoglalnánk az "Év kétéltűje - a foltos szalamandra - 2019" kampányunk első félévét - talán egy kicsit a dicsekvés és nem titkoltan a hasonló rendezvények szervezésére buzdítás szándékával.

„Mária”, a jeladós darázsölyv 2018-2019-es vonulási útvonala

2019. május 20-án érkezett vissza költőhelyére, a befogás helyétől néhány kilométerre a 2018. augusztus 9-én, Baja közelében jeladóval felszerelt darázsölyv.