Ajándékozzon öko-túrát karácsonyra!

Bizonyára még sokan nem tudják, hogy mivel kedveskedjenek családjuknak, barátaiknak, munkatársaiknak karácsonyra. Ha valami különleges ajándékot szeretne adni, lepje meg szeretteit egy MME öko-túra utalvánnyal. Az utalvány 2012-ben az MME szakemberei által vezetett túrákon (madármegfigyelés, lepkemegfigyelés, stb.) váltható be maximum 4 fő részére. Az utalványok 20, 30, 40, 50 és 60 ezer forintos értékben vásárolhatók.

rétisas (fotó: Orbán Zoltán)


 Most még csak azt kell eldöntenie, hogy milyen összeget kíván erre a célra fordítani és azt átutalni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület számlaszámára (11712004-20011215-00000000).

öko-túra utalvány 2012
Öko-túra utalvány 2012A közleményben fontos feltüntetni a befizető nevét és azt, hogy öko-túra utalvány 2012. Az átutalásról értesítse az öko-túra program vezetőjét, Fatér Imrét (birding@mme.hu; +36-30/445-6856). Az utalványt az egyesület a kért címre küldi. A részletekről elég jövőre egyeztetni a program vezetőjével.

További információ >>Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!Fatér Imre
A fenti kis képen rétisas látható
(fotó: Orbán Zoltán
)


Kapcsolódó hírek

Az Egyesült Királyságban jelenleg kevesebb, mint 50 nagy goda pár van. Többségük két helyen, a Nene és az Ouse Wash területén, a lápvidéken költ. (Fotó: https://rspb.org.uk)

Az RSPB Természetvédelmi Kutatóközpontban mintegy 60 teljes munkaidőben dolgozó kutató foglalkozik a világ fajvédelmi problémáival. A kutatócsoport a gázlómadarakat fenyegető veszélyekre koncentrál és a „Nagy goda Projekt” az egyik ilyen nagy jelentőségű projekt lesz az elkövetkezendő években.

uráli bagoly, füleskuvik, erdei  fulesbagoly (fotó: Szilágyi Attila)

A baglyok mindig is különleges szerepet töltöttek be az emberek életében. Sok hiedelem, monda kötődik hozzájuk, a bölcsesség szimbólumának tekintik őket, pedig nem kivételesen intelligens madarak. Viszont tollszerkezetük, különleges érzékszerveik és éjszakai életmódjuk miatt valóban érdekesek. E hangtalanul repülő éjszakai ragadozók a 2020-as év madara jelöltjei, amelyeket a...

Börzsönyi szalamandra-túránk résztvevői

A nyár beköszöntével kicsit összefoglalnánk az "Év kétéltűje - a foltos szalamandra - 2019" kampányunk első félévét - talán egy kicsit a dicsekvés és nem titkoltan a hasonló rendezvények szervezésére buzdítás szándékával.