Akciós sasfigyelő öko-túra MME tagok részére!

Télen nem csak a Kárpát-medencéből, de távolabbi vidékekről is kóborló sasok tucatjai keresik fel a táplálékban bővelkedő alföldi területeket, ahol hosszabb-rövidebb időt el is töltenek. Az MME vezetett túrái keretében a résztvevők szemtanúi lehetnek csodálatos repülésüknek, zsákmányszerzésüknek, és megfigyelhetik a jóllakottan pihenő, tollászkodó kisebb-nagyobb sas csoportokat is. Ezeken a bárki által igénybe vehető túrákon az MME tagjai most 20% kedvezménnyel vehetnek részt.

Parlagi- és réti sas (Fotó: Motkó Béla).


A túra részleteiről itt olvashat >>


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


A felső kis képen a túra két leggyakoribb sas faja:
parlagi és rétisas látható (Fotó: Motkó Béla)

Kapcsolódó hírek

Áprilisi programajánló

Végre igazi tavasz van! Helyi csoportjaink igazán kitettek magukért, rengeteg programunk lesz! Várunk mindenkit szeretettel!

Kezdő madarász képzés Debrecenben

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

A Fejér Megyei Helyi Csoport két napos képzést hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.