Akciós sasfigyelő öko-túra MME tagok részére!

Télen nem csak a Kárpát-medencéből, de távolabbi vidékekről is kóborló sasok tucatjai keresik fel a táplálékban bővelkedő alföldi területeket, ahol hosszabb-rövidebb időt el is töltenek. Az MME vezetett túrái keretében a résztvevők szemtanúi lehetnek csodálatos repülésüknek, zsákmányszerzésüknek, és megfigyelhetik a jóllakottan pihenő, tollászkodó kisebb-nagyobb sas csoportokat is. Ezeken a bárki által igénybe vehető túrákon az MME tagjai most 20% kedvezménnyel vehetnek részt.

Parlagi- és réti sas (Fotó: Motkó Béla).


A túra részleteiről itt olvashat >>


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


A felső kis képen a túra két leggyakoribb sas faja:
parlagi és rétisas látható (Fotó: Motkó Béla)

Kapcsolódó hírek

Börzsönyi szalamandra-túránk résztvevői

A nyár beköszöntével kicsit összefoglalnánk az "Év kétéltűje - a foltos szalamandra - 2019" kampányunk első félévét - talán egy kicsit a dicsekvés és nem titkoltan a hasonló rendezvények szervezésére buzdítás szándékával.

„Mária”, a jeladós darázsölyv 2018-2019-es vonulási útvonala

2019. május 20-án érkezett vissza költőhelyére, a befogás helyétől néhány kilométerre a 2018. augusztus 9-én, Baja közelében jeladóval felszerelt darázsölyv. 

Ariel Brunner, a BirdLife Europe iroda EU szakpolitikai vezetőjének előadása (fotó: Králl Attila)

Az egyesületünk által szervezett konferencia apropója az volt, hogy mezőgazdaság természeti sokfélesége – a biodiverzitás - évtizedek óta folyamatosan csökken. A legújabb tudományos kutatások és nemzetközi szervezetek témával kapcsolatos jelentései rövid távon egyes állatfajok eltűnését, középtávon pedig az emberi jóllét és élelmiszerellátás ma ismert egyensúlyának...