A csapat

Munkánk nem valósulhatna meg önkéntes csapatunk tagjai nélkül, akik a természetvédelmi és társadalmi munkákban nagyon sok feladatot vállalnak. Túrák vezetése, madárgyűrűzési bemutatók szervezése, odútelepeink fenntartása, fajvédelmi programjaink megvalósítása, szemléletformáló munkáink talán a legfontosabb ezek közül.

Szalakóta odú kihelyezése a Kiskunságban

Önkénteseink:

Juhász Imre - "Odúügyi főelőadónk": A helyi csoport életében mindig is fontos szerepet játszó, örökös tagnak is megválasztott önkéntesünk. A túrák vezetésében, odútelepeink fenntartásában is nagy szerepet vállal, de a szalakóta-védelmi programunknak is oszlopos tagja. Az MME központjában végzett önkéntes munkáival is nagy segítséget nyújt hónapról-hónapra. Rengeteg óvodával, iskolával van kapcsolata, ahol sok madárodú kihelyezésével és ellenőrzésével segíti szemléletformáló programunkat!

Bárdos Imre: A helyi csoport túráin rendszeresen segíti a csoportot és a szalakóta-védelmi programban is kiemelt szerepet játszik. Az odúk kihelyezésében és ellenőrzésében mindig számíthatunk rá. Az Óbudai-szigeten zajló téli madáretetési programunk egyik fő lebonyolítója.

Szász László: Apaj-puszta és környékének természetvédelmi munkáiban nagyon komoly részt vállal, legyen szó szalakóta, gyurgyalag vagy akár ragadozómadár-védelemről. A ragadozók téli etetésében, fészkelő odúk és tálcák kihelyezésében komoly munkát vállal.

Sarlós Dávid: Az ifjú madárgyűrűzők nagyon aktív képviselője, minden gyűrűzéssel kapcsolatos programunkban segít, legyen az téli madárgyűrűzési bemutató vagy szalakóta jelölés. Szemléletformálási programok rendszeres résztvevője, elsősorban Madarász Ovi foglalkozásokat bonyolít le.

Ócsai Péter: Szintén a helyi csoport oszlopos tagja, élőhelyvédelemben odúzásban illetve madárgyűrűzési bemutatók szervezésében is szerepet vállal. Az eddigi Naplás-tavi madárgyűrűző táborban is segítette munkánkat.

Kocsi Attila: Lelkes madárgyűrűzőnk, aki több madárgyűrűzési bemutatón segítette a helyi csoportot, illetve a Naplás-tavi madarásztáborban is részt vett. Szinte minden programunkhoz hozzájárult már önkéntes munkájával. Középiskolai tanárként számos osztályt szervezett be rendezvényeinkre.

Láng Rita: Madárgyűrűzési bemutatókon, a Naplás-tavi madárgyűrűző táborban egyaránt szerepet vállal, de a MME központi feladatait is rendszeresen segíti.

Bebesi Zoltán: A Merzse-mocsár és környékének felmérésben, több odútelep fenntartásában és élőhelykezelési programokban vállal szerepet, de gyurgyalag-védelmi tevékenységben is nagy segítségünkre van.

Laposa Dávid: Madármegfigyelő túráink során mint túravezető segíti a csoport munkáját, éles szemének köszönhetően, sok ritka érdekes madarat tudunk mutatni a megjelenteknek.

Horváth Gábor: Madármegfigyelő túrák rendszeres túravezetője, illetve madárgyűrűzési bemutatón is segédkezik.

K. Szabó Attila: Élőhelykezelési programokon rendszeresen részt vesz, illetve az Apaj környéki faj- és élőhelyvédelmi munkákban is szerepet vállal.

Ifj Bebesi Zoltán: Édesapjával közösen segíti élőhely- és fajvédelmi munkánkat.

Kazárné Kati: Az élőhelykezelési akciók konyhafelelőse és a központi munkák rendszeres segítője. 

Fülöp András: Odútelepek fenntartásában és madártani adatok közreadásában régóta segíti csoportunkat.

Hegedüs Dániel: A Naplás-tónál, Kőbányán és több egyéb helyszínre szervezett madárgyűrűzőbemutatón vállal szerepet, illetve élőhelykezelési akcióink során is sok segítséget nyújt. Több éve végez CES gyűrűzési munkát Soroksáron, amelynek tudományos eredményei Budapest madárvilágáról hasznos információkat szolgáltatnak.

Verseczki Nikoletta: Madárgyűrűzési bemutatók szervezésében több mint 10 éve segít minket. Nagy szerepe volt az első Naplás-tavi madárgyűrűző tábor megszervezésében és lebonyolításában.

Abonyi Ottó: Számos programunkban aktívan részt vesz, legyen az élőhelykezelés vagy madáretetés.

Szegedy István: A szalakóta-védelmi munkánk egyik alapítója, és a túrákon is időnként segít nekünk. Pénzügyi ismereteivel az MME központját is több alkalommal segítette. Téli madáretetési programunkat is vezeti több társával.

Balogh Ferenc: Túrákon, szakmai programokon gyakran segít nekünk.

Simig Péter: Odúprogramunk mellett közösségi rendezvényeinken is rendszeresen segíti munkánkat.