Egri Természetismereti Estek: 3D-s utazás a barlangok világában

2018. november 13. 17.30

Szeretettel meghívjuk az „Egri Természetvédelmi Estek” programsorozat novemberi előadására, melynek témája:

3D-s utazás a barlangok világában

Előadónk kalauzolásával rejtett természeti értékeket ismerhetünk meg Magyarországról, a Kárpát-medencéről, és a világ távoli tájairól, melyeknek létezését sokan elképzelni sem tudják. Profi technikával működő 3D mozi lesz ebben segítségünkre, melynek lenyűgöző látványelemeivel a mai kor elvárásainak megfelelő, és minden korosztálynak érdekes vizuális élményt nyújtunk.

Előadó: Egri Csaba, aki egyetemi éveitől kezdve kutatja a barlangokat, bejárva hazánk kisebb és nagyobb barlangjainak jó részét. Számos külföldi barlangi expedíció részt vevője: Olaszországtól Ausztrián keresztül Franciaországig több klasszikus alpesi barlangot járt be, de járt a déli félteke legmélyebb barlangjában, Új-Zélandon is. Főállásban a hazai Természetvédelem szolgálatában, a barlangok, mint élettelen természeti értékek megóvásával foglalkozik. Az utóbbi években fényképezőgép nélkül már sosem megy barlangba, és abból is mindjárt kettőt visz magával, hogy 3 dimenziós fotók segítségével mutassa be a sötétség birodalmát.

Időpont: 2018. november 13. kedd, 17:30
Helyszín: Eger, Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pár Könyvtár (Líceum, Eszterházy tér 1. – Földszint 112-es terem).

Az „Egri Természetismereti Estek” programsorozat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, az Eszterházy Károly Egyetem és a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület közös szervezésében valósul meg. Szívesen látunk minden érdeklődőt!

Honlapjaink:

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság: www.bnpi.hu,
Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoport: www.mme.hu/bukki_helyi_csoport,
Eszterházy Károly Egyetem: www.uni-eszterhazy.hu,
Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület: www.kaptarko.hu,
Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtár: www. konyvtar.uni-eszterhazy.hu

Facebook event: www.facebook.com/events/323536788434460/?active_tab=about