2016-ban meghirdetett felhívásunkra 17 helyi csoportunk pályázott és 13 megyében végeztek bagolyvédelmi tevékenységet. A megvalósítás során 196 db odú került ki több bagolyfajnak, sok száz odú került ellenőrzésre, amely sok hasznos adatot szolgáltatott.

2017 év madara – a tengelic (Fotó: Orbán Zoltán).

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-ben indított "Év madara" programjának célja és küldetése olyan fajok vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása, melyek védelmében a lakosság egészének vagy egyes csoportjainak, idén például a gazdálkodóknak különösen fontos szerep

Kereső

- Ha a keresőbe beír egy kifejezést, a találati oldalon minden olyan faj bevezetője megjelenik, amelyiknek magyar nevében és/vagy a "Leírás és életmód" részben megtalálható a keresett kifejezés.
- A betűrendes keresőben azon fajok bevezetői jelennek meg, amelyeknek a neve a kiválasztott betűvel vagy az annak megfelelő ékezetes betűvel kezdődik.
- A családkeresőben a kiválaszott családba tartozó fajok kerülnek a találati listába.

Betűrendes kereső

MAGYAR NÉV SZERINT

TUDOMÁNYOS NÉV SZERINT

A B C D E
F G H I J
K L M N O
P R S T U
V W X Y Z

Galéria

2017 év madara – a tengelic

A tengelicet a lakosság választotta az idei év madarául az MME honlapján 2016. június 28-tól július 27-éig zajlott internetes szavazáson.

Tengelic (Fotó: Orbán Zoltán)Tengelic téli etetőn (Fotó: Orbán Zoltán)Fiatal tengelic (Grafika: Kókay Szabolcs)Tengelic (Fotó: Papp László)Tengelic (Fotó: Osvald Olivér)Tengelic (Fotó: Osvald Olivér)