Megjelent - "Odúlakó madaraink védelme"

Megjelent a  Börzsönyi Helyi Csoport 2010. évi  népszerű kiadványának az "Odúlakó madarak védelme az MME Börzsönyi helyi csoport területén" bővített könyv változata az "Odúlakó madaraink védelme" címmel, Nagy Csaba szerkesztésében. A könyv a fajcsoportokat jól ismerő szerzők bevonásával készült, sok fotóval illusztrálva. A szép kivitelű 80 oldalas kiadvány az odúlakó fajok látványos bemutatásán túl (küllem, költésbiológia, védelmi lehetőségek) segítséget nyújt a mesterséges odúk gyártása, kihelyezése területén és az odútelepek szakszerű létrehozásában és azok kezelésében is. A leggyakoribb odúlakó madárfajok mellett a könyv egyik fejezete részletesen foglalkozik a madárodúk további lehetséges albérlőivel, mint például a pelékkel, illetve a lódarazsakkal.

Nagy Csaba szerk. - Odúlakó madaraink könyv külső borítója (2013)

 A kiadvány kezdők és profik számára is hasznos információkkal szolgál, a táblázatos összefoglalóknak pedig terepen is nagy hasznát vehetjük. Ajánljuk mindenkinek, aki többet szeretne tudni az odúlakó madarainkról, vagy aki szeretne részt venni a védelmükben!

A könyv ára: 1500 Ft, amely a mai naptól megrendelhető, illetve személyesen megvásárolható az MME Boltban.

 

MME adhat vonal: 13600/40

Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

Kapcsolódó hírek

A drámai hírekre örökké éhes közönség soraiban futótűzként terjedt egy videó, amin úgy tűnik, hogy egy felnőtt flamingó éppen egy másikat „skalpol” és a lecsurgó vérből táplálják a fiókájukat.

A „Kezdő madarász” képzés után itt a várva várt „Madárbarát kert” képzés. Az érdeklődők a 2 nap alatt megtanulhatják milyen eszközökkel, módszerekkel segíthetik a madarakat. Ne tartson vissza senkit, hogy nincs esetleg kertje, hiszen egy ablakpárkány is lehet madárbarát. A képzés második napján az alkotókészség kerül előtérbe, hiszen odúkat és etetőket készítünk, amit a...

Fotó: Dr. Gálhidy László

A zöld civil szervezetek együttműködésével alakult Normafa Természetesen Koalíció aggódva követi nyomon a főváros legkedveltebb kirándulóhelyére tervezett újabb turistalátványosság terveit.