Megjelent Magyarország orchideáinak atlasza - az MME tagjai 40% kedvezménnyel vásárolhatják meg!

A Kossuth Kiadó gondozásában indult Kossuth Természettár sorozat harmadik részeként - a hazai emlősöket és a madárvonulást bemutatók kötetek után - megjelent a Magyarország orchideáinak atlasza is. A könyvet a Kiadó és az MME évek óta tartó együttműködésének köszönhetően az egyesület tagjai közel féláron vásárolhatják meg.

Magyarország orchideáinak atlasza borító 8kossuth Kiadó).A sorozat legújabb kötete a hazai orchideákat mutatja be, szakszerű leírásokkal, elterjedési térképekkel és sok száz parádés színes fényképpel. Kevesen tudják, hogy a különleges életmódjukról és színpompás virágaikról méltán híres orchideák számos faja Magyarországon is honos. E ritka, védett növények száma egyre csökken, a természeti tájak pusztulása miatt sok régi élőhelyükön napjainkra hírmondó sem maradt. Az 504 oldalas kötet a magyar botanikusok széles körének bevonásával készült, számos biológiai érdekességet tár az olvasók elé, beleértve a legújabb kutatások eredményeit is. A térképek segítségével tudományos pontossággal nyomon követhető, hogy mely fajok hol éltek korábban, hol élnek napjainkban, melyek a fajok fennmaradását károsan befolyásoló tényezők, és a könyv nem titkolt célja, hogy a nagyközönség figyelmét e gyönyörű növényekre irányítva elősegítse őshonos növényvilágunk hatékony védelmét.

Magyarország orchideáinak atlasza borító 8kossuth Kiadó).
Az 504 oldalas kötet magyar botanikusok bevonásával készült


A kötet bolti ára 9.900 Ft. Az MME tagjai – érvényes tagsági kártyával - az MME Boltban 40%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg. Egy tagsági kártyával egy könyv vásárolható.

Kapcsolódó oldalak


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!Orbán Zoltán


Kapcsolódó hírek

A drámai hírekre örökké éhes közönség soraiban futótűzként terjedt egy videó, amin úgy tűnik, hogy egy felnőtt flamingó éppen egy másikat „skalpol” és a lecsurgó vérből táplálják a fiókájukat.

A „Kezdő madarász” képzés után itt a várva várt „Madárbarát kert” képzés. Az érdeklődők a 2 nap alatt megtanulhatják milyen eszközökkel, módszerekkel segíthetik a madarakat. Ne tartson vissza senkit, hogy nincs esetleg kertje, hiszen egy ablakpárkány is lehet madárbarát. A képzés második napján az alkotókészség kerül előtérbe, hiszen odúkat és etetőket készítünk, amit a...

Fotó: Dr. Gálhidy László

A zöld civil szervezetek együttműködésével alakult Normafa Természetesen Koalíció aggódva követi nyomon a főváros legkedveltebb kirándulóhelyére tervezett újabb turistalátványosság terveit.