Túzokvédelmi beszámoló

Elkészült az MME túzokvédelmi programjának 2003. évi beszámolója a bihari síkon folyó védelmi munkáról.

A túzokvédelmi program az egyesületünk kiemelt tevékenységei közé tartozik, a túzok egyike a hazánkban élő, globálisan veszélyeztetett madárfajoknak, állománya csak emberi segítséggel maradhat fent. Az MME foglalkozik a veszélyeztetett fészkek feltérképezésével, megszerzi őrzésüket, monitoring munkát végez, téli túzokvédelmi akciókat szervez és kapcsolatot tart fent a gazdálkodókkal és együttműködik a természetvédelmi hatósággal.

További információ:
Túzokvédelmi program | Fajvédelmi tervek | A 2003. évi beszámoló

Kapcsolódó hírek

A drámai hírekre örökké éhes közönség soraiban futótűzként terjedt egy videó, amin úgy tűnik, hogy egy felnőtt flamingó éppen egy másikat „skalpol” és a lecsurgó vérből táplálják a fiókájukat.

A „Kezdő madarász” képzés után itt a várva várt „Madárbarát kert” képzés. Az érdeklődők a 2 nap alatt megtanulhatják milyen eszközökkel, módszerekkel segíthetik a madarakat. Ne tartson vissza senkit, hogy nincs esetleg kertje, hiszen egy ablakpárkány is lehet madárbarát. A képzés második napján az alkotókészség kerül előtérbe, hiszen odúkat és etetőket készítünk, amit a...

Fotó: Dr. Gálhidy László

A zöld civil szervezetek együttműködésével alakult Normafa Természetesen Koalíció aggódva követi nyomon a főváros legkedveltebb kirándulóhelyére tervezett újabb turistalátványosság terveit.